Віра Олександрович

На Тернопіллі – новації: фіскальні функції податкової акумулюють на обласному рівні

DSC_0496

Про результати роботи і зміну структури ДФС говорили під час засідання колегії. У ньому брали участь керівники фіскальної служби в області, податкової міліції і Тернопільської митниці ДФС.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Під час зустрічі присутні обговорили результати роботи із виконання s залучення до оподаткування наявних резервів у січні-березні цього року, а також стан організації митного контролю і митного оформлення товарів у зоні діяльності Тернопільської митниці ДФС у першому кварталі 2017-го, - кажуть у податковій.

Розпочав засідання начальник ГУ ДФС в області Ігор Комендат. Він розповів про кардинальні зміни структури ДФС, які розпочалися цьогоріч і спрямовані на акумуляцію фіскальних функцій на обласному рівні та сервісно-обслуговуючих на районному.

Внаслідок перерозподілу функцій між територіальними органами ДФС різних рівнів відбувається переформатування відносин фіскальної служби краю і підпорядкованих їй податкових інспекцій, а також організації всієї роботи, - пояснює він.

Йшлося і про результати роботи управління із забезпечення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

За перше півріччя прогнозні показники до держбюджету зросли на 165,7 млн грн, або на 56,3%, а доходи місцевих бюджетів - на 199,8 млн грн, або на 49,2%, – зазначив у своєму виступі Ігор Комендат. - Щодо основного бюджетоформуючого податку - ПДВ, зауважу: в цілому картина по області - непогана, оскільки його, порівняно із аналогічним періодом минулого року, надійшло на 109 млн грн більше.

Керівник відомства звернув увагу начальників районних податкових інспекцій на необхідність активізації роботи спільно із органами влади і місцевого самоврядування з проведення дієвих заходів щодо детінізації економіки.

Ми поступово адаптуємося до нової структури, є певні проблемні моменти, але головне - досвідчений інспекторський склад вдалося зберегти, - підсумував керівник обласної ДФС. - Тепер справа - у забезпеченні ефективної організації роботи з боку керівників структурних підрозділів управління. У нашій системі справді відбулися суттєві структурні та функціональні зміни. Змінився формат роботи, дійсно уже перенесли організуючу, розпорядчу роль на обласний рівень.

Проте такі методи впливу, як заходи реагування на негативні моменти, ініціативні пропозиції, співпраця та взаємодія з органами влади залишили і на районному рівні, наголосив Ігор Комендат.

Фото, надане відділом організації роботи Головного управління ДФС

Вибір читачів за тиждень

Відео