Ростислав Фук

На Тернопільщині 740 шкіл готові до навчання учнів за партами

Навчання в області планують в очній та дистанційній формах, можливий також варіант змішано

Підсумкова серпнева конференція «Освіта Тернопільщини в умовах воєнного стану» відбулась у Західноукраїнському національному університеті. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Учасники конференції обговорили питання щодо готовності закладів освіти до нового навчального року. Навчання планується в очній формі та дистанційній. Можливий також варіант змішаної.

740 закладів освіти готові до очного навчання. Комісії обстежили 100% укриттів в навчальних закладах, з яких 56% - рекомендовані до використання.  603 заклади освіти оснащені тривожними кнопками. У 543 – встановлені системи відеоспостереження. Залучено 222 суб’єкти охоронної діяльності.

Також напередодні нового навчального року відбулася щорічна серпнева конференція освітян Тернопільської міської територіальної громади. Зважаючи на дію воєнного стану в Україні, захід проходив у режимі онлайн.

Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України, впродовж нового 2022/2023 навчального року навчання у закладах освіти Тернопільської громади вирішено провадити максимально наближено до традиційного формату з урахуванням обмежень воєнного стану.

Як повідомляють у пресслужбі Тернопільської міської ради, за результатами опитування у громаді 41% батьків обрали очну форму навчання, 52,9% – змішану і 6,1% проголосували за дистанційну форму. Головним фактором, який вплине на визначення форми навчання, буде рівень безпеки у Тернопільській громаді.

Впродовж липня-серпня в освітніх закладах громади активно тривала робота з підготовки укриттів для організації безпечного процесу навчання в умовах воєнного стану. І наразі практично усі тернопільські школи та заклади професійно-технічної освіти готові до проведення очного навчання, – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Скоро 1 вересня: як почнуть навчальний рік у школах Тернопільщини

Вибір читачів за тиждень

Відео