Віра Олександрович

На Тернопільщині батальйонам територіальної оборони терміново планують виділити 2 мільйони гривень 

Через ризик повномасштабного наступу військ із Російської Федерації на Тернопільщині вирішили скликати позачергову сесію обласної ради.

Що цікаво, зробив це голова Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) Володимир Труш. Саме він на завтра, 15 лютого, ініціював проведення невідкладного засідання для обранців краян. Депутати повинні зібратися задля виділення додаткових коштів на організацію підрозділів територіальної оборони в нашій області.

В Тернопільській ОДА провели спеціальну нараду за участі військових.

Нагадаємо, в СБУ жителям Тернопільщини нагадали, що спокій у країні залежить від кожного з нас. У повідомленні на сайті обласної держадміністрації, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Разом з народними обранцями від «Слуги народу» керівництво ОДА напрацювало відповідний кошторис для облаштування місць розміщення батальйонів територіальної оборони. На оперативні потреби їм буде виділено приблизно 2 мільйони гривень».

Для того, аби це обговорити, в ОДА провели спеціальну нараду за участі військових. 

- Ми просимо всіх, хто має таку можливість і відповідний досвід, підтримати загони територіальної оборони, максимально сприяти їхній розбудові, — додає перший заступник голови ОДА Ігор Дем'янчук. - Громадяни мають продовжувати працювати, не змінювати свій звичайний спосіб життя. Це забезпечить нормальну економічну діяльність, а отже, і можливість Збройних сил захищати Україну так, як потрібно, і стільки, скільки потрібно.

В Тернопільській ОДА провели спеціальну нараду за участі військових

Додамо, розпорядження про скликання позачергової сесії обласної ради від голови облради Михайла Головка ще немає (актуально на 13.55 – прим.). Втім, стало відомо, що у вівторок, 15 лютого, о 9.00 має відбутися нарада з керівниками депутатських фракцій.

Фото авторки і з сайту ОДА 

Вибір читачів за тиждень

Відео