Тамара Коблик

На Тернопільщині медики врятували пацієнта, який був у важкому стані

74-річного чоловіка госпіталізували в хірургічне відділення Теребовлянської міської лікарні в ургентному порядку у тяжкому стані із клінікою гострого калькульозного холециститу

У Теребовлянській лікарні врятували важкого пацієнта, якого привезли на швидкій. Про це розповіли на сторінці Теребовлянської міської лікарні у фейсбуці.

74-річного чоловіка госпіталізували в хірургічне відділення Теребовлянської міської лікарні в ургентному порядку у тяжкому стані із клінікою гострого калькульозного холециститу.

Під час обстеження медики виявили супутні захворювання (цукровий діабет, миготливу аритмію, ниркову недостатність, енцефалопатію внаслідок перенесених ішемічних інсультів).

Незважаючи на консервативне лікування загальний стан хворого погіршувався: наростали явища ниркової недостатності.

️За життєвими показами проведено операцію: лапароскопічна холецистектомія, лаваж та дренування черевної порожнини. Конверсії («відкритої» операції) вдалось уникнути.

В ході операції виявлено гангренозний (зігнилий) жовчний міхур, який спровокував септичний стан та ниркову недостатність, - йдеться у повідомленні медиків. - Післяопераційний період протікав важко, проте спільним зусиллям лікарів (хірургів, анестезіолога, терапевта, нефролога, невропатолога, ендокринолога) та молодшого медичного персоналу пацієнта вдалось виписати з одужанням на 5 добу після операції.

Оперували пенсіонера - лікар-хірург – Кумпаненко Олександр Олександрович, лікар-хірург – Куліковський Богдан Любомирович, лікар-анестезіолог – Мінчук Андрій Анатолійович та операційна медсестра – Сокальська Оксана Юріївна. 

Фото зі сторінки Теребовлянської міської лікарні

Вибір читачів за тиждень

Відео