Тамара Коблик

На Тернопільщині обрали лауреатів щорічної премії імені Івана Марчука (фото)

Премію вручають обдарованим дітям області, віком від 7 до 15 років, за найкращий твір у номінаціях: малярство та графіка

У Тернопільському обласному художньому музеї обрали лауреатів щорічної премії імені Івана Марчука. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

Вона заснована у 2016 році на честь живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка Івана Марчука. 

Премію вручають обдарованим дітям області, віком від 7 до 15 років, за найкращий твір у номінаціях: малярство та графіка. 

Комісія під головуванням заступника начальника Тернопільської ОВА Віктора Устенка оглянула виставку, до якої увійшли 23 творчі роботи учнів із 5 мистецьких шкіл Тернопільщини.

Шляхом таємного голосування обрали переможців.

В номінації «Малярство» перемогу здобула Чухрай Анастасія – учениця 5 класу Тернопільської художньої школи імені М. Бойчука з роботою «Гірський пейзаж».

Лауреатом в номінації «Графіка» стала Дудаш Інга – учениця 2 класу Мистецької школи Тернопільського фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької, яка представила «Портрет Богдана Лепкого».

Фото пресслужби Тернопільської обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео