Тетяна Бакай

На Тернопільщині підтвердили випадок кору

Медики закликають батьків вакцинувати дітей від кору, адже це захворювання має чимало небезпечних наслідків

На Тернопільщині підтвердили один випадок кору. Захворіла дитина, яка зараз знаходиться на лікуванні в інфекційному відділенні приватної дитячої клініки у Тернополі. Про це під час брифінгу повідомила медична директорка приватної дитячої клініки “Малеча” Ольга Дутчак. 

Ми очікуємо, що спалах цього захворювання цілком можливий, тому наголошуємо, що кір є дуже небезпечним і вакцинувати своїх дітей необхідно, -  наголосила вона. 

Як повідомили під час брифінгу, відсоток вакцинованих від кору дітей на Тернопільщині досить високий. Його вдалося досягти завдяки просвітницькій роботі серед батьків. Станом на 21 серпня в області щепили вже 1 318 дітей, які пропустили вакцинацію згідно з календарем щеплень. 

Перш ніж почати цю кампанію, ми збирали інформацію, скільки дітей ще потребують щеплення. Після того, як ми отримали від держави потрібну кількість вакцини, розпочалась catch-up кампанія. Хочу наголосити, щоб батьки не вагалися і зверталися до педіатрів, аби захистити своїх дітей від кору, паротиту та краснухи, - каже директорка Департаменту охорони здоров’я Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Ярмоленко. 

Як зазначають медики, говорити так багато про вакцинацію необхідно, оскільки деякі інфекційні захворювання мають ряд небезпечних наслідків та ускладнень. Приміром, серед тих, хто хворів на кір, згодом зафіксовано декілька випадків енцефаліту і відновити здоровʼя після нього неможливо. 

Тому я ще раз закликаю батьків, які вагаються, прийти та зробити щеплення своїм дітям проти кору, адже краще захистити себе від захворювання, ніж потім його лікувати, - закликає лікарка-педіатр міста Олена Федорова

Фото з фейсбук-сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео