Ростислав Фук

На Тернопільщині шахрай викрав у пенсіонерки 67 тис. грн

Жінці зателефонував невідомий, який представився працівником банку

кредитна-картка-безробітному

66 950 гривень втратила 64-річна жителька Чорткова через телефонного шахрая, повідомляють у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Зі слів жінки, їй зателефонував невідомий чоловік, назвався представником банку та попередив про те, що грошима з її картки хтось намагається розрахуватися за товар. Аби запобігти цьому, порекомендував перекинути гроші на мобільні номери. Пенсіонерка перерахувала через платіжний термінал все, що мала на картці на номери, яких не пам’ятає, і лише потім зрозуміла, що таким чином її ошукали.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Поліцейські застерігають краян не довіряти зловмисникам, котрі називаються працівниками банків чи співробітниками служби безпеки фінустанов, чи ще кимось і в телефонному режимі пропонують вирішити питання, пов’язані з вашими картками чи рахунками. Ніколи і нікому не повідомляйте реквізити банківських карток, – кажуть правоохоронці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео