Олена Чепіль

На Тернопільщині стався витік і забруднення річки після атаки дронів (відео)

У селі біля річки людям заборонили користуватися водою з криниць та підвозять питну і технічну

Витік небезпечної речовини і забруднення місцевої річки стався на Кременеччині внаслідок атаки дронами об'єкта інфраструктури уночі 12 березня. Про це повідомив голова Кременецької громади Андрій Смаглюк на своїй фейсбук-сторінці. 

Проводилися заміри в районі даного об’єкта. Наразі все повітря в нормі, але є витік і забруднення нашої річки. За рекомендацією фахівців, людям заборонили користуватися водою. Особливо це стосується жителів села Сатанів, які розташовані біля річки, - повідомив Андрій Смаглюк.

На даний час воду підвезли завдяки Тернопільській обласній військовій адміністрації. Також заплановане довезення води “Червоним хрестом”.

Всі люди будуть забезпечені технічною та питною водою, — запевнив голова Кременецької громади.

Андрій Смаглюк закликає не поширювати недостовірну інформацію та не публікувати фото з місця прильотів. 

Нагадаємо, у ніч на 12 березня внаслідок атак ворожими безпілотниками сталася пожежа на одному з обʼєктів інфраструктури в Кременецькому районі. Загиблих та травмованих немає. Близько 12 години дня 12 березня  рятувальникам Тернопільщини вдалося ліквідувати пожежу. 

Через обстріл багато домогосподарств на Кременеччині залишилися без світла та газопостачання, яке відновили упродовж дня. Також були повідомлення про виявлення на березі річки мертвої риби.  Фахівці Держпродспоживслужби проводять дослідження води.

Поблизу пошкодженого об'єкта інфраструктури перевірили повітря та воду на вміст шкідливих речовин. У 17 господарствах обмежили користування криницями.

Фото Суспільне Тернопіль 

Вибір читачів за тиждень

Відео