Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть підрядника, який завищив вартість ремонту коледжу

Підозрюваному загрожує до 5 років тюрми

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо директора товариства, обвинуваченого у неналежному виконанні службових обов’язків при ремонті місцевого коледжу, що спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури.

За даними слідства, директор товариства-підрядника підписав документи із завищеною вартістю робіт з капітального ремонту навчального корпусу коледжу й на підставі них на рахунок підприємства перерахували майже 600 тис. грн бюджетних коштів. Директор розпорядився ними на власний розсуд, чим спричинив збитки державі на вищезазначену суму. Державі спричинено збитки на вказану суму.

Підозрюваному інкримінують частину 2 статті 367 Кримінального кодексу України (Службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого. Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції.

Фото Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео