Тамара Коблик

Судитимуть послушника Почаївської лаври, який виправдовував російську агресію

48-річному чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років

Служба безпеки зібрала неспростовні докази вини чергового представника УПЦ (МП), який публічно виправдовував збройну агресію рф та воєнні злочини окупантів. Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Слідством встановлено, що 48-річний насельник Свято-Успенської Почаївської лаври використовував профілі у заборонених російських соціальних мережах, через які активно поширював наративи кремлівської пропаганди.

У своїх дописах агітатор вихваляв вище військово-політичне керівництво рф і намагався дискредитувати українських захисників.

Слідчі Тернопільського управління СБУ завершили розслідування протиправної діяльності зловмисника і направили до суду обвинувальний акт із доказами його вини. 

За порушення ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) та ч.3 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Розслідування проводилося за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото пресслужби СБ України

Вибір читачів за тиждень

Відео