Тамара Коблик

Збараж поповнився ще одним музеєм

Тут можна буде познайомитись з історією виникнення червонохрестівського руху та побачити етапи становлення місцевого осередку Товариства Червоного Хреста до сьогоднішніх днів

14 грудня у Збаражі урочисто відкрили й освятили Світлицю - Музей Товариства Червоного Хреста. Про це повідомили у пресслужбі Збаразької міської ради.

У підвальному приміщенні районної організації Товариства Червоного Хреста (ТЧХ), яке ще минулого року було завалене різноманітним непотребом, відтепер буде вирувати життя.

Тут можна буде не лише познайомитись з історією виникнення червонохрестівського руху та побачити етапи становлення місцевого осередку ТЧХ до сьогоднішніх днів, світлицю також активно використовуватимуть для проведення різнопланових заходів задля соціально-психологічної підтримки переселенців та місцевих мешканців, які цього потребують.

Ініціювала створення музейної кімнати голова районного осередку ТЧХ невгамовна пані Марія Милян, яка очолює дану структуру з 2014 року. За цей час районна організація налагодила тісні контакти і плідну співпрацю з німецькими колегами з міста Гундельфінген, які суттєво допомагають місцевим волонтерам ТЧХ у здійсненні їхньої благородної місії.

Від задуму даного проєкту до його здійснення пройшов всього рік.

Ми справились із усіма роботами, відзначила Марія Милян, - не лише завдяки дружній праці нашої команди, а й підтримки колег з обласної організації ТЧХ, місцевої влади, моєї сім'ї, багатьох благодійників, які допомагали коштами, послугами чи порадою. Я щиро вдячна усім, хто доклав своїх зусиль до створення нашого музею.

Відвідати музей можуть усі, хто має таке бажання, у вівторок, середу і четвер з 12 до 15 години.

Фото Збаразької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео