Ростислав Фук

На Тернопільщині у жінки викрали з картки понад 100 тисяч гривень

До жінки зателефонувала невідома особа та представилася працівником банку

шахраї

До борщівських поліцейських надійшло повідомлення від жительки Харкова, котра тимчасово проживає на території Скала-Подільської громади, про те, що з її банківської картки викрали 113 тисяч гривень. Про це повідомили на сторінці Національної поліції області.

Як ідеться в повідомленні, напередодні до жінки зателефонувала невідома особа, представилася співробітником банку, клієнткою якого є харків’янка, і повідомила, що потрібно негайно перерахувати кошти на «безпечний» рахунок, бо є ризик втратити заощадження. Жінка повірила та потрапила у шахрайську пастку.

Дана схема шахрайства не нова. Зловмисники або телефонують, або надсилають СМС-повідомлення про те, що карта банку заблокована – нібито по ній була проведена сумнівна операція. У результаті, щоб «убезпечити» кошти, пропонують або перевести їх на «безпечний» рахунок, з якого потім нібито можна повернути, або просять повідомити особисті дані, мовляв, потрібно все перевірити. Отримавши необхідну інформацію, шахраї успішно «чистять» картки через онлайн-банкінг, – кажуть правоохоронці.

Поліцейські застерігають краян бути обережними та за вказівкою невідомих осіб не здійснювати жодних банківських операцій, тим більше у телефонному режимі. Якщо ви отримали подібну інформацію і хвилюєтеся з цього приводу, тоді зателефонуйте на гарячу телефонну лінію банку чи на лінію «102».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео