Ростислав Фук

На Тернопільщині усі автомобілі швидкої допомоги обладнані «тривожними кнопками»

Перші «швидкі» Тернопільщини обладнали такою сигналізацією ще три роки тому

швидка медична допомога

Увесь автопарк Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернопільської області, а це 83 автомобілі, обладнаний ручними системами тривожної сигналізації. Про це повідомили у пресслужбі Управління поліції охорони в Тернопільській області.

Це система, режим тривоги якої задають або вмикають неавтоматичним способом, – розповідає начальник центру технічної охорони Управління поліції охорони в Тернопільській області Володимир Слідзевич. – У разі надзвичайної ситуації працівник бригади «швидкої» натискає на спеціальну тривожну кнопку SOS, на пульт централізованого спостереження надходить сигнал – і озброєний наряд реагування поліції охорони оперативно виїжджає на допомогу екіпажу.

Перші «швидкі» Тернопільщини обладнали такою сигналізацією ще три роки тому – і тепер під захистом поліції охорони перебувають усі екіпажі медиків. 

Загалом в Україні, за словами начальника Управління технічної охорони Департаменту поліції охорони Віталія Новікова, ручними системами тривожної сигналізації з підключенням до головного пункту централізованого спостереження поліції охорони обладнано 270 автомобілів швидкої медичної допомоги.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео