Ростислав Фук

На Тернопільщині викрили угруповання на продажі наркотиків у виправній колонії (фото)

Спільники ховали наркотики у предмети побуту та відправляли поштою в колонію

Правоохоронці викрили організатора та трьох його спільників, яких підозрюють в продажі наркотиків у одній з виправних колоній Тернопільщини. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Встановлено, що організатор, який був затриманий у 2022 році за вимагання, налагодив наркобізнес і залучив спільників для реалізації задуманого. Для цього чоловік визначив серед ув’язнених довірену людину, яка відповідала за постачання наркотиків у спецустанову та контролювала роботу інших учасників угруповання. Спільники «на волі» збирали метадон в людей, які знаходяться на замісній терапії, ховали їх у предмети побуту та відправляли поштою в колонію. Якщо наркозалежні не хотіли віддавати психотропи, довірений організатора погрожував їм авторитетом лідера наркобізнесу.

Кошти, отримані від збуту наркотиків, акумулювалися на банківських картках. При цьому частина грошей ішла на поповнення так званого злодійського «общака», – йдеться в повідомленні.

1 березня поліцейські затримали двох учасників угруповання та провели ряд обшуків за місцями утримання та проживання фігурантів. Під час обшуків вилучили чорнові записи, телефони, наркотики та психотропи.

Наразі організатору повідомлено підозру за частиною 2 статті 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України. Також йому та трьом спільникам оголошено підозру за частиною 2 статті 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Фігурантам, які перебували на волі, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 107 тисяч гривень.

Заходи проводилися за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури та за участі працівників оперативної групи виправної установи.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео