Тамара Коблик

На Тернопільщині за кошти містян придбали орган для костелу (фото)

Під час презентації органу збирали кошти для потреб ЗСУ. В результаті - 13 915 грн передали у волонтерський центр

У Бучачі за кошти містян придбали цифровий орган JOHANNUS OPUS 35 DELUXE і встановили у місцевому костелі Успіння Діви Марії. Оскільки інструмент професійного класу та звучання максимально наближене до оригіналу, це дає можливість проводити органні концерти не тільки для бучачан, а й для жителів області. Про це на своїй сторінці у фейсбуці  повідомив ініціатор ідеї Віктор Гребеньовський.

На даний момент ведуться перемовини з музикантами України, щодо їхньої концертної діяльності в Бучачі. А в переповненій залі костелу, яка не могла вмістити всіх бажаючих, дякували меценатам, частина з них отримали золоті та срібні квитки, - поділився бучачанин. - Потрібно додати, що прізвища всіх, хто долучився до купівлі інструменту, видрукувано на папері та прикріплено до органу. Особлива подяка ксьондзу Даріушу, Борису Саварину, фірмі «Бастер» м.Тернопіль та Ярославу Басарабу.

Цього дня звучала різна музика у виконанні Роксолани Кіт, Соломії Саламанюк, інструментального ансамблю «Опус» та заслуженої артистки України Фатіми Чергіндзії. 

Під час проведення презентації органу збирали кошти для потреб ЗСУ. В результаті - 13 915 грн передали у волонтерський центр.

Нагадаємо, кошти на музичний орган для костелу у Бучачі збирали з лютого цього року. Автентичний орган був знищений, відтак відновити його неможливо.

Фото Віктор Граба

Вибір читачів за тиждень

Відео