Віра Олександрович

На Тернопільщині водій може сплатити штраф до 68 000 гривень або сісти до в’язниці

Напідпитку

Житель Вишнівця, який запропонував 3000 грн поліцейському, аби він не складав адміністративний протокол, постане перед судом. Чоловікові «світить» як мінімум суттєвий штраф.

Як повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, фахівці Кременецької окружної прокуратури вже скерували до суду обвинувальний акт щодо жителя смт Вишнівець (нині - Кременецький район). Чоловіка звинувачують у порушенні ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.

- За версією слідства, 15 червня цього року на автодорозі Т-2009 у с. Лози, що входить до Вишнівецької ТГ, поліцейські зупинили авто вишнівчанина, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, - кажуть у прокуратурі. - Аби уникнути адміністративної відповідальності за водіння транспортним засобом напідпитку, чоловік запропонував одному з правоохоронців хабар - 3000 грн.

Поліцейський відразу повідомив колег про незаконні дії правопорушника. Факт надання неправомірної вигоди задокументували.

- Розслідування слідчі поліції вже завершили, - додають у прокуратурі. - Також вишнівчанин відповість за водіння в нетверезому стані, адже в медичному закладі, де проводили освідування порушника, у його крові виявили понад 1,3 проміле алкоголю. Протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 130 КУпАП розглядають у Збаразькому районному суді.

До речі, санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто від 17 000 до 68 000 грн – прим.) або обмеженням волі на строк від 2-х до 4-х років, або навіть позбавленням волі на той же строк.

Довідка. Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння тягне за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 17 000 грн – прим.) із позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік (ч. 1 ст. 130 КУпАП – прим.).

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео