На Тернопільщині керівництво школи свідомо відмовляється від сучасного спортивного комплексу (фото)

обкладинка

У селі Озерна, що на Тернопільщині,  знову конфлікт. Цього разу центром сварки став підвал сільської школи, який відремонтував місцевий підприємець  Андрій Уніят, та планував здійснити там усі належні умови для спортивного комплексу європейського зразка.

У підвалі є: фітнес-зал, тир, туалети та душові кімнати. В планах був також тренажерний зал, басейн та сауна.

фото
фото

Та така ідея, схоже, дуже не сподобалась дирекції школи. 12 лютого вона написала заяву-звернення на підприємця  про те, що ремонтні роботи відбуваються не за законом. З даного приводу конфлікт триває і досі.  Керівництво школи пояснює це тим,  що приміщення є захисною спорудою.

фото 1
фото 1

Та виглядав у статусі захисної споруди підвал так, ніби це ще від перебування там варто захищатись.

фото 2
фото 2

Як можна таке допустити? І як ми повинні були знаходитись там у разі небезпеки? За  стільки років, думаю, можливо було прибрати там, хоча б викинути сміття!  Страшно уявити, що цими речами ми дихали, - коментує ситуацію і учень школи.

До початку ремонтних робіт громада не знала  у якому стані виглядає підвал, а там тотальна антисанітарія, хаос  і  жодного натяку на порядок. Тобто, у разі чого в таких умовах мали сидіти наші діти! Тепер його таки можна використовувати у таких цілях,  а у тирі проводити уроки із Захисту Вітчизни, наприклад, - пише користувач  «Озернянської правди» у Інстаграмі. До слова, у підвалі минулого року відбувались змагання із шахів з усіма потрібними для цього умовами. Зараз у більшості приміщень вже зроблено ремонти, їх використовують для настільного тенісу, фітнесу, гри у більярд.  Та саме на такому етапі керівництво вирішило припинити процес.

Дирекція школи! Прийміть міри в першу чергу до себе! Я б швидше притягнув до відповідальності вас за таке неналежне утримання споруди цивільного захисту, - каже місцевий житель Іван.

Чим завершиться ситуація залишається лиш здогадуватись, сподіваємось, що у першу чергу до уваги братимуться прохання і вимоги жителів села й учнів школи.

Фото: @ozerna_pravda (Інстаграм)

Вибір читачів за тиждень

Відео