Віра Олександрович

На Тернопільщині нарешті візьмуться за туалети у всіх школах (фото, відео)

Про плани в освітній галузі на 2019 рік йшлося сьогодні, 31 січня, під час засідання колегії Тернопільської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, там не лише підбивали результати за підсумком 2018 року на Тернопіллі, а й говорили про пріоритети роботи, що мають стати основними цього року. Не обійшлося і без приємних моментів – привітань краян.

Президія
Президія

– Цей, 2019 рік має бути для нас не менш динамічним, – каже голова обласної держадміністрації Степан Барна. – Ми очікуємо залучення у сфери освіти, дорожнього господарства, інфраструктури і сільського господарства значні капітальні вкладення. І підключитися до цієї роботи повинні всі!

Згодом очільник зробив акцент саме на планах у галузі освіти.

Попередньо планується щонайменше 26,5 млн грн спрямувати на розвиток інклюзії, – уточнює він. – Нагадаю, торік ми відкрили 17 інклюзивно-ресурсних центрів. Скоро відкриється ще такий заклад у Підволочиську. Це вже 18 в області. Окрім того, плануємо вкласти 9,4 млн грн у кабінети природничого циклу. У тих школах, де є проблеми щодо облаштування умов для навчання дітей, плануємо їх повністю усунути. Зокрема, за постановою Уряду, спрямуємо 7,5 млн грн на облаштування внутрішніх вбиралень у школах краю, щоб зняти цю проблему повністю!

Гості1
Гості1

Продовжиться на Тернопіллі, за словами Степана Барни, і підтримка реформи освіти. Так, на «Нову українську школу» планують у 2019-му спрямувати щонайменше 40 млн гривень.

– Уже сьогодні потрібно проводити роботу із тими структурами і фірмами, які будуть забезпечувати вчасне постачання парт і необхідного дидактичного матеріалу у класи, – наголошує він. – Планується придбання музичних інструментів на суму 2 млн грн. Окремим пунктом буде розвиток спортивної інфраструктури у закладах освіти. На це ми спрямуємо 15 млн гривень.

Не менш важливим кроком для покращення умов навчання дітей, на думку очільника, є забезпечення закладів освіти інтернетом.

– Із державного бюджету на ці потреби ми отримаємо 10 млн грн, – додає пан Барна. – Також ми і надалі будемо купувати нові шкільні автобуси. Пріоритетними у цьому питанні залишатимуться громади, які готові забезпечити співфінансування.

Гості2
Гості2

До слова, увагу приділять і закладам професійно-технічної освіти. Для ПТУ планують купити кілька нових сільськогосподарських лабораторій, а також в області мріють про лабораторії для токарів. На що передбачили майже 12 млн грн.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео