Орест Сарматський

На Тернопільщині навіть дрова треба вміти купити правильно

470043916_1_1000x700_prodayu-drova-tverdyh-poroddub-yasen-akatsiya-kolotyechurkimetrovye-kramatorsk

Оприлюднено інструкцію правильної закупівлі дров.

Із настанням холодів і відповідно початком опалювального сезону, в Тернопільське обласне управління лісового та мисливського господарства часто телефонують мешканці обласного центру й області щодо порядку купівлі в лісових господарствах дров для опалення.

Тож в соцмережах з’явилася типова інструкція правильної купівлі дров на прикладі державного підприємства «Чортківське лісове господарство».

Отож, громадяни, які купують лісопродукцію (дрова), мають написати заяву на ім’я директора лісгоспу, вказавши у ній свою адресу та ідентифікаційний код. Керівник лісгоспу візує її (ставить підпис – прим.), що свідчить про дозвіл на виписку наряду на відпуск даної лісопродукції. Замовник оплачує в банку вартість лісопродукції.

Після отримання наряду на відпуск лісопродукції покупець домовляється з керівником виробничого підрозділу про час отримання товару.

Майстер із лісозаготівлі виписує товаротранспортну накладну і прикріплює бирку для маркування деревини на дрова. Транспортування дров здійснює сам покупець.

Зазначимо, що стандартною довжиною дров для реалізації їх населенню є метрові колоди. На партію дров, яку придбав покупець, прибивається одна бирка.

Фото – «Тернопільліс»

Вибір читачів за тиждень

Відео