Віра Олександрович

На Тернопільщині оприлюднили номер, з якого до краян телефонують шахраї

Шахраї

На Підволочищині активізувалися псевдоподатківці. Вони знову вимагають готівку для «нагальних потреб», повідомили на сторінці ДПС у Тернопільській області.

За інформацією Головного управління ДПС в області, зловмисники телефонують посадовим особам суб’єктів господарювання з карток мережі стільникового зв’язку із номера телефону +38 (050) 175-52-29.

- Вони представляються начальником Підволочиської державної податкової інспекції Олегом Нагірним чи його довіреними особами, - кажуть у податковій. - Вимагають надати так звану «матеріальну допомогу» для вигаданих нагальних потреб. Наприклад: для залагодження питань, пов’язаних із проведенням у них перевірок, для проведення якихось заходів, святкування чи застілля тощо.

Як правило, таким займаються так звані «телефонні аферисти» та особи, які відбувають терміни ув’язнення, нагадали у податковій. Тому фахівці вкотре нагадали: службові особи Головного управління ДПС в області, а також його структурних підрозділів жодних вказівок збирати гроші від свого ім’я чи через довірених осіб не давали і давати не можуть.

- Наполегливо радимо краянам бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію, - наголошують податківці.

Відтак, небайдужих громадян і суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини попросили: якщо вам відома будь-яка інформація щодо вищенаведених фактів неправомірних дій стосовно суб’єктів господарської діяльності області, спрямованих на заплямування честі та репутації ГУ ДПС в області, – треба негайно звертатися до місцевих органів Національної поліції щодо встановлення і документування осіб, які причетні до вищезгаданих шахрайських дій.

Фото зі сторінки ДПС у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео