Віра Олександрович

На Тернопільщині повідомили, за які порушення забирають ліцензії

Ляцензія

На Тернопільщині за порушення торгівлі підакцизними товарами вже анулювали 517 ліцензій. Левова частка - на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 10 місяців цього року працівники управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 291 перевірку суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, - уточнюють фахівці. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 36,4 млн грн. 

Отже, вдалося встановити 380 порушень норм законодавства, що регулює виробництво й обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та пального. 

- Зокрема, експерти виявили 73 факти торгівлі тютюновими виробами з полиць самообслуговування і 53 – торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - кажуть у податковій. - Крім того, зафіксували 50 випадків реалізації підакцизної продукції без зазначення коду товарної продукції згідно з УКТЗЕД. 

Також мали місце 49 порушень щодо невидачі розрахункового документа (чеку), незабезпечення ведення у порядку, встановленому законодавством, обліку товарних запасів, наголосили у податковій. 

- Упродовж січня-жовтня цього року анулювали 285 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, - зауважують у податковій. - Ще 232 ліцензії скасували на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. 

До слова, загалом наразі бізнес нашого краю використовує 4694 ліцензії на реалізацію алкоголю і тютюну.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео