Олеся Поліщук

На Тернопільщині прокурори виявили порушення прав засуджених до довічного позбавлення волі

182795400_4120795377983407_4984039145223081856_n (1)

У Чортківській УВП (№ 26) відбулася перевірка додержання вимог Кримінально-виконавчого кодексу України та іншого законодавства щодо забезпечення прав осіб, засуджених до довічного позбавлення волі, виявлено низку порушень. Її проводила Тернопільська обласна прокуратура.

– Адміністрацією установи не дотримуються вимоги законодавства щодо зміни умов тримання засуджених до довічного позбавлення волі. Також, довічники не залучаються до суспільно корисної праці, не відшкодовують заборгованості за виконавчими листами. Працівники установи виконання покарань неналежно проводять особисті обшуки в’язнів та камер, в яких вони утримуються. Як наслідок, під час прокурорської перевірки там виявлено ряд заборонених колючо-ріжучих предметів, у тому числі ніж. Засуджені не забезпечені одягом спеціального зразка, в окремих камерах відсутня гаряча вода, – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури області.

Для усунення цих порушень та притягнення винних службових осіб до відповідальності обласна  прокуратура внесла вказівку начальнику ДУ «Чортківська УВП (№ 26)».

Фото з допису ТОП

Вибір читачів за тиждень

Відео