Оксана Бучко

На Тернопільщині розформують районні державні адміністрації

117311586_2605973746172861_5764281932148513383_n

Формування нових районів відбуватиметься незабаром на Тернопільщині. Тож до 7 серпня, за дорученням Уряду, обласні державні адміністрації мають надати пропозиції щодо утворення, ліквідації та реорганізації районних державних адміністрацій, їхніх структурних підрозділів, чисельності працівників, а також розрахунки на їхнє утримання.

На цьому акцентував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час онлайн-наради із питань територіальної організації влади, інформує пресслужба ОДА,

Рішення про розформування адміністрацій на місцях входить у пакет, необхідний для прийняття рішення про реорганізацію районних адміністрацій у Верховній Раді восени. Також у вересні планують внести до парламенту законопроект про місцеві державні адміністрації, який впорядкує та розмежує функції обласних і районних держадміністрацій.

Із наступного року усі найнеобхідніші послуги люди отримуватимуть у громадах. Райони здебільшого будуть потрібні для координації діяльності територіальних підрозділів органів державної влади.

Тому у вересні-жовтні цього року, за словами заступника голови ОДА Ігоря Гайдука, в Тернопільській області запланували відкриття центрів надання адміністративних послуг у Мельнице-Подільській та Скала-Подільській об’єднаних територіальних громадах, а також задекларували відкриття ЦНАП у І півріччі 2021 року у Лановецькій ОТГ.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео