На Тернопільщині стартує місяць добровільної здачі зброї

зброя

Зберігання зброї без дозвільних документів – це кримінальне правопорушення, яке тягне за собою покарання, відповідно до ст. 263 - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами Кримінального кодексу України. Про це нагадує Степан Джинджиристий, начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи УПД ГУНП в області.

В Україні стартує місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які з 1 по 31 жовтня самостійно звернуться до поліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються незаконно, звільнятимуться від кримінальної відповідальності, пише Досьє 102.

Власники мисливської вогнепальної, холодної, газової зброї, які принесуть її у вказаний проміжок часу, надалі, після оформлення відповідних документів, можуть зареєструвати її в особисту власність і використовувати на законних підставах.

В поліції нагадують, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструється у випадках і в порядку, передбаченому законодавством України.

За словами Степана Джинджиристого, минулого місячника, який тривав впродовж квітня, громадяни принесли до відділів та відділків поліції 218 одиниць зброї. Серед якої - 27 нарізної армійських зразків, 6 нарізної мисливської, 96 одиниць мисливської гладкоствольної, 40 холодної та 49 іншої. Здали до поліції і 3710 боєприпасів та 30 спецзасобів.

Здати зброю чи боєприпаси можна до найближчого відділу чи відділення поліції.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео