На Тернопільщині страхування учасників АТО відбуватиметься за рахунок обласного бюджету

e9f79babbb8ac3fd208b8398895a2ee8

Голова обласної ради Віктор Овчарук спільно з заступником голови ОДА Юрієм Юриком, головами громадських організацій та членами Спілки учасників АТО обговорили умови Обласної комплексної програми підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та учасників АТО Тернопільської області на 2018-2022 роки.

Метою впровадження програми є гарантування працівникам бюджетної сфери, учасникам АТО при виникненні страхового випадку оплати вартості медичної допомоги за рахунок коштів страхових резервів, фінансування профілактичних заходів та забезпеченнябільшої доступності, якості і повноти задоволення потреб населення в наданні медичних послуг, що є ефективнішою формою порівняно з бюджетним фінансуванням охорони здоров’я.

Положення Обласної комплексної програми підвищення рівня соціальних гарантій серед працівників бюджетної сфери та учасників АТО Тернопільської області на 2018-2022 роки передбачають оплату страхового внеску для бійців АТО за кошти обласного бюджету у розмірі 300 грн на одну особу щомісяця. При виникненні страхового випадку за рахунок страхових резервів покриватиметься до 100 тис гривень витрат.

У ході обговорення було прийнято рішення підтримати введення програми в дію.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео