На Тернопільщині в аптеках пропонують неефективні тести на коронавірус

80_main

Сьогодні у соцмережі з’явилися оголошення про те, що в аптеках на Тернопільщині можна придбати тести на коронавірус. Зокрема такі пропонують у Бережанах. Проте, МОЗ заперечує можливість проведення тесту у домашніх умовах, адже для цього потрібні медичні навички та додаткова апаратура.

- Аптека навпроти поліклініки має тести на антитіла до коронавірусу! Беруть краплину крові, результат за 15 хв. Ціна 378 грн. Якщо вважаєте, що хворіли на нього ще у січні й маєте антитіла до нової зарази – можете тестуватися! – йдеться у повідомленні.

1
1

Єдиним достовірним способом визначити наявність коронавірусу в організмі є лише лабораторний тест, повідомляє «Українська правда» з посиланням на  пресслужбу Центру громадського здоров’я.

- Експрес-тести «не можна купити для власного користування, оскільки для діагностики цими експрес-тестами необхідні певні медичні навички». Навіть якщо ви дуже хочете перевіритися на коронавірус і платите за цю послугу в приватній лікарні, експрес-тест не гарантує точний результат. Річ у тому, що експрес-тести виявляють антитіла в крові, які виробляються як відповідь на коронавірус. А антитіла можуть з’явитися не одразу, – пише «УП».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео