Орест Сарматський

На Тернопільщині відкрили першу сімейну ферму

ferma-300x201 (Copy)

У селі Токи Підволочиського району подружжя Василя та Наталі Безкоровайних відкрило першу на Тернопільщині сімейну ферму «Молочний двір», у якій утримують 12 корів.

Як пише AgroTer із посиланням на «Сільський господар», дотепер, поки офіційно не зареєстрували сімейну ферму, Безкоровайні утримували сім корів. Влітку на сімейній раді молоді господарі вирішили збільшити поголів’я удвічі.

- Щоб господарка стала одночасно прибутковішою, а трудові затрати зменшилися, подружжя долучилося до проекту сімейних молочних ферм, який у Західному регіоні реалізують компанія «УкрМілкІнвест» та кластер «Натуральне молоко». За їхнього сприяння родина переобладнала стайню і створила там усі умови для утримання корів, - йдеться у повідомленні.

У перспективі ферму планують розширити. Для Василя і Наталі – це під силу. Бо ж, крім того, працьовите подружжя обробляє ще й 17 гектарів землі. І це великий плюс, адже на власній кормовій базі легше прогодувати тварин. З технікою теж нема проблем. У власності родини є і трактор, і комбайн.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео