Віра Олександрович

На Тернопільщині вони воюють із фальсифікатом, а в зоні АТО – із терористами

unnamed (41)

Підсумки роботи у першому півріччі нещодавно підбили у податковій міліції ГУ ДФС Тернопільщини. Загалом звітувати дійсно було про що.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

До кримінальної відповідальності притягнули трьох

Основними завданнями податкових правоохоронців досі залишаються: протидія злочинності у сфері оподаткування і забезпечення надходжень до бюджету за рахунок скорочення «тіньового» сегменту економіки.

  • Упродовж І-го півріччя під час розслідування кримінальних проваджень за фактами умисного ухилення від сплати податків до бюджету вдалося забезпечити надходження 4,3 млн грн, - уточнюють у податковій. - Троє осіб, яких обвинувачували в умисному ухиленні від сплати податків, під час досудового слідства добровільно і сповна відшкодували завдані збитки у 3,4 млн грн. Тому до суду уже направили клопотання про звільнення їх від кримінальної відповідальності.

Незважаючи на суттєве посилення санкцій за порушення порядку обігу підакцизних товарів, ця сфера залишається однією із найбільш криміналізованих (читайте ТУТ і ТУТприм.).

  • Протягом січня-червня співробітники податкової міліції області вилучили контрафактної підакцизної продукції на 5,7 млн грн і припинили діяльність двох підпільних цехів із виготовлення горілчаних виробів, - продовжують у податковій. - За результатами проведених заходів вдалося упередити втрати бюджету на 2,1 млн грн.

У судах уже прийняли рішення про конфіскацію контрафактної підакцизної продукції на суму 3,3 млн грн. До кримінальної відповідальності притягнули трьох осіб, двох із них засудили до позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку.

«Наклали штрафів на суму майже 2,5 млн грн»

Працівники податкової міліції Головного управління ДФС в області також здійснюють роботу щодо забезпечення додаткових надходжень до бюджету за рахунок відпрацювання реальних суб’єктів господарювання, які скористалися послугами суб’єктів фіктивного підприємництва. Йдеться про так звані «конвертаційні центри».

- За результатами проведеної роботи у ході розслідування кримінальних проваджень вдалося забезпечити надходження 1,2 млн грн податку на додану вартість.

Спільно із працівниками Тернопільської митниці ДФС підрозділи податкової міліції ГУ ДФС  Тернопільщини проводять заходи щодо викриття і припинення правопорушень у митній сфері.

- За результатами розгляду протоколів про порушення митних правил, складених на основі матеріалів податкової міліції, наклали штрафів на суму майже 2,5 млн грн, - уточнюють у податковій.

Окрім того, співробітники податкової міліції області пліч-о-пліч із представниками інших правоохоронних органів несуть службу у зоні АТО («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.).

  • Із початку бойових дій на сході країни, службу у зоні проведення АТО пройшли 29 наших працівників, - підсумовують у податковій. - Вони виконували свої обов’язки у складі мобільних груп, патрулюючи лінію розмежування, несли службу на контрольних пунктах в’їзду/виїзду.

До того ж, податкові міліціонери перешкоджали незаконному переміщенню через «умовний» кордон на сході країни товарів і грошей, які використовували для фінансування терористичної діяльності.

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео