На Тернопільщині виявили порушення правил рибальства

200379187_3858595280915898_276108202713116233_n

Учора, 15 червня, оперативно реагуючи на звернення громадянина на гарячу лінію, рейдова група Тернопільського рибоохоронного патруля виїхала на місце можливого порушення правил рибальства. Інцидент стався на річці Збруч поблизу села Кудринці Чортківського району Тернопільської області.

Виявлено двох громадян, які здійснювали вилов риби з човна, забороненими знаряддями лову – трьома ставними сітками (з жилки). Проте риби та інших водних біоресурсів громадянам виловити не вдалося.

На осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУаАП. Матеріали справ готуються для передачі в суд за місцем скоєння правопорушень.

Заборонені знаряддя та засоби лову вилучено до рішення суду.

Управління Державного агентства рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову гарячу лінію Тернопільського рибоохоронного патруля.

– Реєстрація звернень громадян на «гарячу лінію» має встановлену законодавством процедуру. Зокрема, відповідно до ст. 5 Закону України «Про звернення громадян» у зверненні має бути обов’язково зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина-заявника, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання тощо. Відповідно, якщо ви не хочете назвати таку інформацію – відомство не має змоги зафіксувати ваше звернення, – повідомляє Тернопільський рибоохоронний патруль.

Янко Анна

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео