Тамара Коблик

Нацбанк вводить в обіг нову 10-гривневу монету

Монету, присвячену теробороні, видали рекордним тиражем - 10 млн штук

Сьогодні, 3 жовтня, НБУ вводить в обіг нову обігову пам’ятну монету «Сили територіальної оборони Збройних Сил України». Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації у фейсбуці.

На реверсі монети зображено дві стилізовані фігури військовослужбовців, а також логотип та гасло Сил територіальної оборони ЗСУ: «Готові до спротиву».

Тираж  монети – 10 000 000 штук (у тому числі 500 000 штук – сувенірна продукція у вигляді спеціально оформлених роликів).

Як можна отримати в колекцію таку монету?

Реалізація таких монет як нумізматичної продукції банками-дистриб’юторами не здійснюватиметься. Національний банк передаватиме обігові пам’ятні монети банкам та СІТ-компаніям для подальшого видавання клієнтам та/або приймання від клієнтів як звичайних обігових монет номіналом 10 гривень.

У такий спосіб поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн таких обігових пам’ятних монет.  Тож вам може поталанити й ви отримаєте її під час розрахунків у торгівельній мережі.

Заступник голови НБУ Олексій Шабан зауважив, що це перша монета зі значним тиражем у 10 млн штук. Раніше Нацбанк випускав монети тиражами до 5 млн штук, - пише Укрінформ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео