Міцні напої на святкових столах кременчан майже століття тому (фото)

1396343

Цікавими знахідками знову поділилася дослідниця Іра Дан-Коен, котра має кременецьке коріння. Їй вдалося віднайти рідкісні фото зруйнованого будинку пана Брауна, що був розташований на вулиці Горна. А відомий цей чоловік був тим, що у нього можна було придбати найсмачнішу в місті та околицях Пейсехувку.

– Пейсехувка (Pejsachówka), або пейсахові лікеро-горілчані вироби (найчастіше сливовий коньяк, але також горілка кошерної патоки), у роки Другої Польської Республіки створювались поза Державною Монополією на спеціальних спиртозаводах. Pejsachówka з Кременця – кошерна горілка з патоки, розлита в бутлю 0,6 літра. У Кременці також можна було купити лікери, жубрувку (Żubrówkа) та чисту горілку. Назва горілки походить від єврейського свята Песах (Пасха), коли її найчастіше вживали. І найкраще Пейсахувка смакувала до святкового коропа по жидівські. Ця страва і сьогодні найпопулярніша на святкових столах польських господинь, – розповідає дослідниця. 

81965185_515729199028987_4653906539084513280_n
81965185_515729199028987_4653906539084513280_n

81406436_515728995695674_3451017823042666496_n
81406436_515728995695674_3451017823042666496_n

Фото Іри Дан-Коен та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео