Анастасія Кисіль

Народився з вагою 560 грамів: у Тернополі медики виходили крихітного малюка

Маленький Теодор народився на три місяці раніше. Стреси через війну та тривожні звуки сирени викликали у мами передчасні пологи

У Тернопільському перинатальному центрі лікарні «Мати і дитина» медики виходили немовля вагою 560 грамів. Тернополянка Олена Галушка народила синочка на 24 тижні вагітності. Причиною передчасних пологів став стрес через війну та сигнали повітряної тривоги. Після двох місяців виходжування, хлопчика перевели на другий етап лікування. 

Наразі мама з маленьким Теодорчиком під наглядом львівських лікарів, адже йому необхідно додаткове лікування очей. 

Після кількох днів ми знову маємо повернутися в Тернопільську обласну дитячу лікарню. Синочок ще трішки потребує додаткового кисню. За словами лікарів, він почувається добре. Але оскільки він глибоко недоношена дитина, не все так добре, як хотілося б, - розповіла Терену мама хлопчика Олена Галушка.

Стрес через війну та повітряні тривоги спричинили передчасні пологи

Жінка каже, що вагітність проходила спокійно та без будь-яких проблем. Проте, коли почалась  повномасштабна війна, вона вперше почула дуже сильні поштовхи у животі.

Пологи відбулися на три місяці раніше. Синочок народився 5 квітня. На виходжуванні він був 62 дні. Цей процес ще продовжується, але вже не такий складний, - каже Олена. 

Хлопчик народився з вагою 560 грамів

Хлопчик народився з вагою 560 грамів. Батькам не дозволяли брати його на руки, щоб не нашкодити. Тепер Теодорчик важить 1450 грамів. 

Я дуже щаслива, що ми разом. Мені набагато спокійніше, коли бачу його біля себе. Але наразі ми знову окремо, через додаткове лікування. Надіюся, що найближчим часом ми нарешті будемо одне біля одного, - зазначає жінка.

Фото надані Оленою Галушкою 

Вибір читачів за тиждень

Відео