Орест Сарматський

Народний художник України з Тернополя показав енергетику великих особистостей (фоторепортаж)

заставкатк

У Тернополі презентували виставку народного художника України Богдана Ткачика та його альбом «Історичні постаті Тернопілля».

Непересічна подія відбулася у картинній галереї обласної організації Національної спілки художників України. Уперше за усі роки її діяльності тут було презентовано виставку полотен народного художника України Богдана Ткачика – понад 50 портретів наших сучасників зміг побачити кожен, хто прийшов сюди на презентацію вернісажу альбому. Проект «Історичні постаті Тернопілля» здійснено за ініціативи та підтримки начальника міського управління культури та мистецтв Олександра Смика.

Видавець Наталія Кіналь під час урочистого відкриття мистецької імпрези наголосила, що Богдана Ткачик – художник, який творив на зламі другого тисячоліття, в роки падіння радянської системи і відновлення самостійності України. Але радянська кон’юктура і цензура не вплинули на його світогляд і свободу творчості. Пан Богдан – людина талановита від Бога, він має внутрішній стержень і глибоку віру, відчуває правду й істину, це – небайдужа особистість, яка завжди у вирі подій. Представники влади, мистецтвознавці, друзі-художники під час своїх виступів підкреслювали, що Богдан Ткачик – талановитий художник і митець великої працездатності. Сам же живописець, сказав, що дякує Богу, за можливість своєю творчістю доторкнутися до великих постатей, геніїв, які змінювали світ до кращого в мистецтві, науці, в духовності. А ще митець відзначив потужну енергетику великих особистостей і висловив сподівання, що такі знамениті земляки надихатимуть нашу молодь.

Серед більш як 50 полотен, виконаних Богданом Ткачиком – портрети всесвітньовідомої співачки Соломії Крушельницької, розстріляного у 1937 році художника-монументаліста Михайла Бойчука, українського режисера Леся Курбаса, поета Богдана Лепкого, фізика-винахідника Олександра Смакули, генія сучасності, народного художника України Івана Марчука та багатьох інших знаних в Україні та світі постатей, що прославили Тернопільщину.

Альбом «Історичні постаті Тернопілля» до друку підготував відомий дизайнер, ілюстратор Олег Кіналь, а портретні світлини Богдана Ткачика – заслужений журналіст України Олег Снітовський.

t08
t08

t01
t01

t02
t02

t03
t03

t04
t04

t05
t05

t06
t06

t07
t07

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео