Оксана Бучко

Національний корпус Тернопільщини під час воєнного стану розробив програму зміцнення обороноздатності країни

48952925_532128113956126_341758351698296832_n

Воєнний стан перестав діяти в Україні вчора, 26 грудня. Президент Петро Порошенко проте, зазначив, що ситуація в країні не надто змінилась, тож оборонні заходи посилюють. Для зміцнення обороноздатності країни Національний корпус Тернопільщини пропонує свою програму.

Текст опублікували на сторінці групи.

1. Національна безпека і обороноздатність країни:

1.1. Гарантія національної безпеки - основна функція держави.

1.1.1. Три першочергові складові національної безпеки: консолідована нація, сильна держава, інноваційна економіка.

1.1.2. Ми вважаємо Будапештський меморандум таким, що втратив свою легітимність та силу. Україна повинна мати ядерну зброю. Ми маємо захистити своє право на ядерну зброю в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

1.2. Військова доктрина обороноздатної Держави:

1.2.1. Ніхто і ніколи за жодних обставин не може поставити під сумнів територіальну цілісність України. Кордони держави не можуть бути предметом дискусій чи перемовин. Держава впроваджує кримінальну відповідальність за визнання суверенітету іноземної держави над будь-якою частиною території України.

1.2.2. Держава будує професійну контрактну армію, що складатиме основу Збройних Сил України.

1.2.3. Поряд з контрактним професійним військом має формуватися Армія Оборони України, яка буде комплектуватися за територіальним принципом.

1.2.4. Держава надає право відмовитися від загального військового призову шляхом відмови від права участі у загальнонаціональних виборах та сплати до державного бюджету визначеної суми коштів.

1.2.5. Військовослужбовці запасу та резервісти реально залучаються до системних програм військової перепідготовки та тренувань за територіальним принципом.

1.2.6. Держава сприяє впровадженню найкращих світових стандартів у армії, а також розширенню військової співпраці та навчань із арміями дружніх до України країн.

1.2.7. Здійснюється повна технічна модернізація армії. Вітчизняна військова промисловість розбудовується із застосуванням передових здобутків сучасної світової науки та міжнародного досвіду у процесі розвитку ВПК.

1.2.8. Для досягнення військової автаркії (самозабезпечення) держава створює та розбудовує галузі військової промисловості, що відсутні або слабко розвинені в Україні. А саме: усі галузі військового літакобудування, виробництво новітньої стрілецької зброї, боєприпасів, артилерійських систем, систем ППО, ПРО, РЕБ тощо.

1.2.9. Використовуючи передовий світовий досвід, при Міністерстві оборони розбудовуються структури, метою яких є ведення інформаційно-психологічних операцій та сучасних кібервійн.

1.2.10. Український військово-морський флот буде новоутворений. Держава повертає свою присутність у світових водних просторах та захищає кордони з моря.

1.2.11. За всебічної підтримки та під контролем держави, розвиватимуться системи добровольчих товариств сприяння обороні, військово-спортивних клубів, центрів військової підготовки, інженерних та освітньо-інноваційних структур, як механізмів забезпечення обороноздатності країни в умовах війни нового покоління.

1.2.12. Для захисту геополітичних інтересів України у світі створюється Український іноземний легіон.

1.2.13. У Збройних Силах України запроваджується служба національно- патріотичного виховання. Таким чином, буде забезпечуватися ідейна мотивація військовослужбовців та їхня роль в обороні та безпеці Української Держави.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні ввели 26 листопада 2018 року терміном на 30 діб. Поштовхом до запровадження стало те, що 25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також рейдовий буксир «Яни Капу». Тоді 24 моряки потрапили в полон.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео