Орест Сарматський

Названо ТОП-5 причин, чому варто вирощувати равликів (Агроновини)

0701 (Copy)

Пять причин, чому варто вирощувати равликів назвав президент Асоціації равлиководів України ProSnail Кирило Олійник.

Про це повідомляє прес-служба асоціації, пише agronews.ua.

Равликовий бізнес входить в топ перспективних і затребуваних бізнес-проектів на сьогодні. Вигідне географічне розташування України та помірний клімат ідеально підходять для вирощування равликів на всій території України.

Попит на равликів

На сьогодні равликове м’ясо користується великим попитом серед європейських споживачів. Щорічно лише французи з’їдають близько 50 тисяч тонн цього продукту. Цифра по Європі значно вища.

За словами експертів попит на равликову продукцію збільшується з кожним роком на 3-5%, що відкриває неабиякі можливості для українських виробників.

Легкий старт

Щоб почати займатися розведенням молюсків, ваші одноразові витрати на облаштування поля мають складати 1000-1400 євро. Вам також знадобиться земельна ділянка 10-12 соток та пара вільних рук.

Сезонність

Не варто забувати, що равлики люблять тепло і вологість. Тобто, в зимовий період тварина впадає в сплячку, отже, цикл виробництва зупиниться до наступного сезону, а ви зможете відпочивати.

Окупність

Щорічні витрати на купівлю малька равлика становлять 1500 євро. При дотриманні технологій розведення, температурного режиму, збереження потомства в сезон «збору врожаю»  ви отримаєте 3 тонни дорослого равлика.

Ціна викупу равликів Асоціацією равлиководів України Prosnail 2019 року становила 2,20 євро/кг за умови «ГРОШІ ОДРАЗУ» , тут немає «відстрочки платежу», ніхто не бере «під реалізацію». Собівартість вирощеного равлика складатиме 1-1,2 євро/кг. Як бачимо, навіть незначні інвестиції здатні принести стабільний дохід.

Користь равликового м’яса

Про користь продукції молюсків говорять всі експерти, від косметологів до гастроентерологів. М’ясо молюсків містить високий рівень білка, в якому міститься амінокислота холін. Крім цього до складу входять мікроелементи, які потрібні людському організму – фосфор, магній, кальцій, рибофлавін, інші.

М’ясо є дієтичним, тому користується попитом серед споживачів. Калорійність в ста грамах тримається на позначці 90 ккал. Його рекомендують діабетикам, зростаючим дітям, вагітним жінкам.

Отже, якщо замислюєтесь про те, чи не розпочати равликовий бізнес, не гайте часу!

В Україні запустили нову лінію з виготовлення паперової упаковки для фруктів

Криза – стимул для інновацій? Українські фермери впевнено завойовують нові ринки з експорту яблука.

Про це свідчить той факт, що за останні 3 роки експорт з України збільшився в 2,5 рази. У 2019 році поставки цього фрукта за кордон перевищили 53,6 тис. тонн, що значно відрізняється від попередніх сезонів. Про це повідомляє agronews.ua.

Безумовним досягненням стало те, що географія поставок яблук в позаминулому сезоні склала трохи більше 20 країн, а в минулому сезоні цей показник виріс до 35 країн.

Розширення такої географії стає серйозним драйвером для інших галузей. І таким чином впливає не тільки на фермерів, а зачіпає галузь упаковки і машинобудування.

0702 (Copy)
0702 (Copy)

Для одного з українських підприємств – це стало стимулом для запуску абсолютно нової виробничої лінії з виготовлення паперової упаковки, яка зібрана  на 90% з комплектуючих зроблених в Україні.

Ціле виробництво, під керуванням однієї людини – вже реальність, до того ж від вітчизняного постачальника, і знаходиться в Запоріжжі. Продукція – яєчний лоток, фруктова підкладка та інші види паперової упаковки, наразі дуже затребувані на ринку. Також ми займаємося переробкою макулатури. По суті, продукція може повертатися, як сировина.

Передові технології виготовлення литої упаковки дозволили максимально оптимізувати виробництво.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео