Ростислав Фук

Не стало відомого оперного співака родом з Тернопільщини

У творчій біографії Стефана П'ятнички - виступи на найбільших оперних сценах Європи та США

23 січня на 64-му році життя зупинилося серце оперного співака, уродженця Тернопільщини Стефана П’ятничка. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці соліст Львівської опери Роман Ковальчук.

З глибоким смутком сповіщаю, що помер мій друг і учитель, знаменитий співак – Степан П’ятничко. Щире співчуття дружині Оксані та рідним, - написав він.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким та колегам Стефана П'ятничка з приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять.

Довідка

Стефан П’ятничко – український оперний співак (баритон), Народний артист України. Народився 1959 року в селі Гниловоди, тепер Золотниківської громади. Навчався у Львівському музично-педагогічному училищі ім. Ф.Колесси та на вокальному факультеті Львівської консерваторії ім.Лисенка. На сцені Львівського державного академічного театру ім. І. Франка дебютував у 1989 році в опері «Украдене Щастя» Ю. Мейтуса. Згодом виступав у різних ролях в операх Дж. Верді, Г. Доніцетті, Р. Леонкавалло, С. Гулак-Артемовського, М. Лисенка та інших.

У його творчій біографії виступи на найбільших світових оперних сценах Європи та США, серед яких Балтімор Опера (США), Гранд Театр (Женева, Швейцарія), Карнеґі-хол (Нью-Йорк, США), Опера Цюрих (Швейцарія), Сан-Франциско Опера (США), Дойче-Опер (Берлін, Німеччина), Вашингтон Опера (США), Театро Муніципале (Сантьяго, Чилі) тощо.

У 2006 році за високу виконавську майстерність та значний вклад в розвиток оперного мистецтва указом Президента України присвоєно почесне звання «Народний артист України». У репертуарі Стефана П’ятничка було понад 30 баритонових партій.

Фото Львівської національної опери

Вибір читачів за тиждень

Відео