Віра Олександрович

«Незаконного» спирту на 3 млн грн вилучили на Тернопіллі (фото)

Основне

Спиртовмісну рідину вартістю майже 3 млн грн вилучили на Тернопільщині.

Про це сьогодні, 16 вересня, повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ДФС) в області.

- Відомості про вчинення кримінального правопорушення внесли за матеріалами оперативного управління до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а відтак - відкрили кримінальне провадження, - кажуть у податковій. – Воно кваліфікується за ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України – «незаконне виготовлення підакцизних товарів із використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів».

сайт1
сайт1

У ході фактичної перевірки, ініційованої оперативним управлінням і відділом контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів, на території підприємства виявили не внесену до Єдиного державного реєстру місць зберігання спирту ємкість. У неї із застосуванням технологічного обладнання, що використовується при виробництві спирту, але без проходження через спиртовимірювальний лічильник – що є порушенням вимог технологічного регламенту - потрапляла рідина із різким запахом спирту. Звісно ж, усе відбувалося поза складським обліком.

- Та металева ємкість із рідиною була з’єднана комунікаціями без будь-яких відповідних пломб і містилася за межами приміщення виробничого цеху, - зауважили податківці.

сайт2
сайт2

У ході огляду, проведеного на підставі ухвали слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду, виявили та вилучили 2 тис. 140 дал. рідини із різким запахом спирту.

- Фахівці здійснили відбір взірців рідини, - додають у податковій. – Згодом це все направлять для проведення відповідних досліджень.

Вартість вилученої спиртовмісної рідини становить 2 млн 889 тис. грн. Вилучену ємкість із спиртовмісною рідиною опломбували, майно передали на відповідальне зберігання службовим особам підприємства.

Фото, надані Відділом організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби в області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео