Орест Сарматський

Нові випадки сказу: вакцини на всіх не вистачає (Агро-новини)

вер15

Держпродспоживслужба удосконалює порядок відшкодування збитків за вилучених через АЧС тварин.

Нещодавно, у Fb-групі «Вет Інфо Портал» один із українських ветеринарів виділив важливу проблему - відсутність професіоналізму та халатність багатьох українських ветлікарів. Про це поінформував експерт з ветеринарної медицини Асоціації виробників молока (АВМ) Ігор Присяжнюк, передає прес-служба Асоціації  виробників молока.

«Сказ – це гостре інфекційне захворювання, яке постійно поширюється територією України. Хворіють не лише свійські та дикі тварини, а й люди. Лікування від сказу не існує, наразі є тільки профілактична вакцинація. Якщо ж заражена одиниця не вакцинована, вона помирає», – розповів Ігор Присяжнюк.

За його словами, Держпродспоживслужбою проводяться обов’язкові щеплення  сільськогосподарських та домашніх тварин.

0503
0503

Однак, це не може остаточно убезпечити від сказу всіх тварин та людей. Головною причиною цьому є недостатнє фінансування та халатність багатьох місцевих ветеринарів.

Експерт з ветеринарної медицини АВМ підкреслив, що інкубаційний період для тварини становить 15 днів, якщо ж вона помирає, її власників потрібно негайно вакцинувати. У людей інкубаційний період від місяця до одного року.

Україна лідирує у світі за експортом проса

Україна за результатами 2016 р. посіла перше місце в світі за обсягами експорту проса та займає 25% від світового експорту.

Незважаючи на лідируючі позиції в світі за обсягами експорту, валовий збір проса в Україні за 2016 р. склав всього 189 тис. т або 0,6% від світового виробництва, говориться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

0501
0501

Лідером у виробництві проса є Індія з показником 11,6 млн т, Нігерія  — 4,8 млн т та Нігер — 3,9 млн т. При цьому Україна за обсягами виробництва посідає 20-те місце.

Аграріям за сільгосптехніку компенсували понад 11 млн грн

Часткову компенсацію за придбану сільгосптехніку українського виробництва вже отримали 74 аграрних підприємства на сумму 11,58 млн грн.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

0502
0502

Як зазначається, на кінець вересня за частковою компенсацією звернулось 68 підприємств на загальну суму компенсації 10,86 млн грн, які вже направлено до банків для перерахування аграріям.

Крім того, у серпні до державних банків було подано заявки та документи для отримання часткової компенсації 6 підприємствами агропромислового комплексу на загальну суму компенсації у 727,4 тис. грн, яку було направлено у повному обсязі.

Вибір читачів за тиждень

Відео