Оксана Бучко

Тернопільщина у трійці областей, де вимагають щепити дітей від кору

87a3a2c2129c8fcd2ddf73d4cba626e6

Дітей без щеплень від кору не допускатимуть у навчальні заклади в Івано-Франківській, Одеській та Тернопільській областях. Такі застережні заходи ввели в Міністерстві охорони здоров’я, аби зупинити спалах захворювання.

Тернополяни уже почали скаржитись, що дітей не пускають у дитсадки.

- Отримав вже декілька дзвінків від виборців, яким в садочках сказали: «в місті кір, якщо в дитини нема прививки, в садок не пустимо», - пише депутат міськради Андрій Шкула у Facebook. - Я міркую, що прививки - штука добровільна, в садку не мали б так категорично казати, про епідемію кору не оголошували.

Із початку року на Тернопільщині зареєстрували 57 дітей хворих на кір (81% від усіх захворілих). Зазвичай, хворіють ті, хто не був вакцинований. В Україні зареєстрували на початок вересня 1627 випадків кору, а в Одеській області двоє дітей померли.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують, що кір проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Небезпечне захворювання тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку.

Головною причиною спалахів кору вважають низький рівень охоплення вакцинацією.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео