Віра Олександрович

Новий годинник Тернополю наразі «не світить» (відео)

unnamed (20)

Грошей на нове інформаційне табло, яке планували встановити у Тернополі, на будівлі ЦУМу, поки що немає.

Але поповнювати матеріальні запаси на випадок надзвичайних ситуацій і модернізувати систему централізованого оповіщення цивільного захисту – все-таки треба. Про це повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій міської ради Іван Коваль. Саме він на останній сесії просив депутатів внести доповнення до «Програми захисту населення і території Тернополя від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2016-2018 рр.».

[embed]https://youtu.be/wmJX7-A4LLg[/embed]

Власне, депутати звіт слухали неуважно. Запитали лише про обіцяний владою годинник-табло. Виявилося, новинка є у планах, але коли з'явиться – не відомо. Адже на її установку потрібно щонайменше півмільйона гривень (гроші спершу планували виділити у 2016-му – прим.), а це, на думку Івана Коваля, надто значна сума для місцевого бюджету. Наразі депутати вирішили дати кошти управлінню лише на поповнення запасів пального (листопадовий «сніговий колапс» їх суттєво зменшив – прим.) і ремонт та утримання системи централізованого оповіщення. «За» проголосували усі 40 зареєстрованих у залі обранців тернополян.

Нагадаємо, старе табло на будівлі ЦУМу встановили у 1986 році, після Чорнобильської катастрофи, аби люди бачили рівень радіації у місті. Воно ремонту уже не підлягає.

- На місці старого годинника має бути два табло, - пояснює чиновник. – Одне - із видом на Театральний майдан, інше - на вулицю Руську. Однак ми не можемо реалізувати цей проект, бо у місті є ряд важливих проблем, які потребують фінансування.

До речі, нове інформаційне табло уже має показувати час, дату, атмосферний тиск, радіаційний фон і температуру повітря.

Про те, що також відбувалося на сесії, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Витяг із паспорту Програми (у тис. грн)

Загальний обсяг необхідних          фінансових ресурсів, усього, у т. ч.: -          із міського бюджету 3 741,8   3 741,8

Ресурсне забезпечення Програми (у тис. грн)

Обсяг ресурсів, усього, у тому числі: Фінансування  по роках Усього витрат
2016 2017 2018
-          міський бюджет 1 131,3 1 617,0 993,5 3 741,8
- кошти не бюджетних джерел - - - -

Вибір читачів за тиждень

Відео