Віра Олександрович

Новинка у Тернополі: дитячий садочок став двоповерховим та інклюзивним (фото)

Основне

Вже у листопаді у Тернополі має запрацювати зовсім новий заклад дошкільної освіти - ясла-садок №7. Розташований він на вул. Парковій, 12.

Доповідала з цього питання на 10-ій сесії міської ради головна освітянка міста Ольга Похиляк. Вона й нагадала колегам передісторію закладу із виховання малечі. Адже та будівля чимало років пустувала і вже перетворилася на «бомжатник» .

Похиляк
Похиляк

- Це садочок біля «Старого парку», - уточнює вона. – Пам’ятаєте, ми будівлю передавали парафії Української греко-католицької церви Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. Вони там за свій кошт провели необхідні ремонтні роботи. Заклад передбачатиме духовне виховання малечі, але буде комунальним.

Нагадаємо, на цій же сесії депутати попросили присвоїти звання Героя України Михайлу Цимбалістому, поскаржилися у Київ на нестачу коштів на медицину, а також – дізналися, скільки насправді є грошей у міській казні. А рішення про створення дитячого садочка №7 вирішили прийняти «…з метою розширення мережі закладів дошкільної освіти Тернопільської міської територіальної громади та задоволення потреб батьків у здобутті дітьми дошкільної освіти».

Садочок1
Садочок1

- Відповідно до затвердженого Статуту, ясла-садок розрахований на 40 місць, - каже Ольга Похиляк. - Для створення освітніх, соціальних потреб, організації корекційно-розвиткової роботи у складі закладу дошкільної освіти може функціонувати й спеціальна та інклюзивна групи для виховання і навчання дітей із особливими освітніми потребами.

За сприяння місцевої парафії Української греко-католицької церви у будівлі втілили проєкт із енергозбереження, зокрема, утеплили фасад, замінили вікна, провели капітальний ремонт усіх приміщень, санвузлів, харчоблоку, ігрових кімнат. Окрім того, купили все нове необхідне обладнання і облаштували довколишню територію.

Садочок2
Садочок2

- Тепер дошкільний навчальний заклад відповідає усім державним стандартам і вимогам і готовий прийняти дошкільнят, - додає міський голова Сергій Надал.

Депутати проголосували радо і дали без суперечок - 37 «за». Окрім того, на тій же сесії політики ухвалили запізніле питання про «узаконення» нової площі садочка №7. Чому цього не зробили вчасно, залишається загадкою.

Садочок3
Садочок3

До речі, торік, пізньої осені біля оновленої будівлі садочка вклали нову бруківку на тротуарі. Тепер ремонт «розширився» на всю вул. Паркову. Ба більше, майстри мають оновити там освітлення, тому зроблений торік тротуар вже доведеться оновити.

Садочок4
Садочок4

Фото авторки і з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео