Віра Олександрович

Обласні депутати переймалися бюджетом Тернопілля (фото, відео)

Сесія2

Розглянути бюджетні питання першими вирішили на сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 20 липня.

Йшлося, зокрема, про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за І квартал 2016 року. Доповідав із цього питання директор департаменту фінансів обласної держадміністрації Степан Скибиляк.

Скибиляк_ф
Скибиляк_ф

  • Ми уже маємо підсумки щодо першого півріччя, але – коротко про результати І кварталу, - каже він. – Власні доходи обласного бюджету склали 59 мільйонів гривень. Виконання – 101,7%. Понад план отримали 1 млн грн.

При цьому основне джерело доходів у казну краю у І кварталі – традиційно податок на доходи фізичних осіб. Його отримали 46 млн грн, уточнив пан Скибиляк.

  • Податку на прибуток підприємств ми отримали майже на 6,5 млн грн менше, ніж торік. Причина – у перереєстрації в Одесі торгової фірми «Мегаполіс» («Терен» писав про це ТУТприм.). Субвенції і базові дотації за звітний період надійшли у повному обсязі (яким є в області бюджет-2016 – докладно читайте ТУТ).

Після обговорення Депутати цей звіт ухвалили. Окрім того, прийняли зміни до бюджету на 2016 рік. Також обранці краян затвердили договір між Скалатською міською радою Підволочиського району і Тернопільською обласною радою про міжбюджетний трансферт на 2016 рік. Угода між облрадою і Гусятинською районною радою про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об’єктах Тернопільської області на 2015-2019 роки теж отримала підтримку більшості.

Проте депутати сьогодні не погодилися внести зміни до бюджету у зв’язку із виконанням виконавчого листа за №819/2163/15, виданого 23.12.2015 р. Тернопільським окружним адміністративним судом. Йдеться про зобов’язання Тернопільської обласної ради вирішити питання про передачу із обласного бюджету до міського бюджету Тернополя видатків на виконання умов договору від 9.02.2015 р. «Про міжбюджетний трансферт на 2015 рік». Ціна питання - 2 млн 450 тисячах гривень.

Сесія3
Сесія3

Сесія1
Сесія1

До слова, сесійне засідання триває весь день (читайте ТУТприм.). Про рішення, які ще затвердили депутати, ми розповімо згодом.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Evy6usHgdFE[/embed]

Фото та відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео