Віра Олександрович

Обласні програми на Тернопільщині проходитимуть додаткову експертизу

Облрада_літо

Механізм забезпечення дієвого контролю за станом і результатами виконання обласних програм запровадили у Тернопільській обласній раді. Він передбачатиме обов’язкову експертизу проєкту.

Як повідомили на сайті органу самоврядування, депутати ухвалили рішення «Про затвердження порядку підготовки, внесення і розгляду Тернопільською обласною радою проєктів обласних цільових програм, забезпечення дієвого контролю за станом і результатами виконання прийнятих програм». Причому цей проєкт підготували з ініціативи голови обласної ради Михайла Головка.

У повідомленні йдеться (цитуємо): «…Рішення розробили з метою вдосконалення процедури підготовки обласних цільових програм з подальшим внесенням їх на обговорення та затвердження Тернопільської обласної ради та необхідності забезпечення дієвого контролю за ходом виконання програм». Докладніше із документом можна ознайомитися ТУТ

Що цікаво, організація розгляду і затвердження обласних цільових програм тепер передбачатиме проведення експертизи проєкту програми, підготовленого згідно з розпорядчим документом Тернопільської обласної держадміністрації. Окрім того, у проєктах підготовлених обласних програм, які виноситимуть на розгляд, обов’язково мають бути зазначені порядок і терміни інформування обласної ради щодо стану їх виконання.

До речі, на сесії 30 червня також планують розібратися з тим, хто оцінюватиме корупційні ризики.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео