Віра Олександрович

Оксана Антонович: «Найбільше податків сплатили при розмитненні легківок»

Антонович

На 692,6 млн грн поповнила бюджет України із початку року Тернопільська митниця ДФС. Причому найбільше податків сплатили саме при розмитненні легківок, причепів і напівпричепів для перевезення вантажів.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж січня-липня із Тернопільської митниці ДФС до бюджету перерахували 692,6 млн грн, - каже начальник цього відомства Оксана Антонович. - Це - на 253,6 млн грн більше, або 58%, порівняно із відповідним періодом торік.

При цьому найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 585,1 млн грн (приріст до минулого року склав 45% - прим.). Також сплатили 85,4 млн грн - мита (+51,1 млн грн); 20,7 млн грн - акцизного податку (+19 млн грн); 1,5 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів (+0,5 млн грн).

Серед товарів, при митному оформленні яких внесли найбільше податків, були: легкові автомобілі. За них сплачено 111 млн грн, що у 58 разів більше, ніж торік, - уточнює Оксана Антонович. – Окрім того, перевозили сідельні тягачі. За них сплатили 58,6 млн грн, приріст склав 49,6 млн грн, або у 7 разів більше.

Окрім того, митний контроль проходили причепи і напівпричепи для перевезення вантажів. Сплатили за них 53 млн грн, що на 46,3 млн грн, або у 8 разів більше, ніж торік.

До речі, загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 30,3 млн грн.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео