Тамара Коблик

На Тернопільщині підозрюваним у хабарництві працівникам ТЦК обрали запобіжні заходи

Резонансне затримання службовців ТЦК з Тернопільщини, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних відбулося 23 липня цього року

Тернопільський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи п'ятьом працівникам районного ТЦК, підозрюваним у вчиненні корупційних та насильницьких злочинів у складі ОЗГ. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив начальник ГУНП в Тернопільській області Сергій Зюбаненко. 

Четверо фігурантів за клопотанням слідчих ГУНП в Тернопільській області на час досудового розслідування 60 діб перебуватимуть під вартою без можливості внесення застави. Ще одному обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, п’ятьом фігурантам справи, у складі яких є один із керівників районних ТЦК, три його підлеглих та працівник Борщівської міської ради, оголосили про підозру як організованій злочинній групі. Усім підозрюваним інкримінують звинувачення за статтею 122 (насильницькі злочини та нанесення ушкоджень середньої тяжкості), а також окремих затриманих звинувачують за статтями 368 і 369 Кримінального Кодексу України (корупційна схема).

Резонансне затримання службовців ТЦК з Тернопільщини, які за гроші «вирішували питання» для військовозобов’язаних відбулося 23 липня цього року. За даними слідства, 42-річний в.о. керівника вимагав у громадянина скретч-картки на паливо, вартістю майже 15 тисяч гривень за «вирішення питання» про не вручення повістки його брату та не доставлення його в ТЦК та СП для проходження ВЛК. Водночас встановлено, що 54-річний головний спеціаліст вимагав від військовозобов’язаного 1500 доларів США та 200 літрів дизпалива, ціною 12 тисяч гривень, за оновлення військово-облікових даних та проставлення коду без проходження ВЛК та прибуття до ТЦК. 

У ході 37 санкціонованих обшуків вилучено 1 800 000 гривень, 82 000 євро, 96 000 доларів США, чорнову документацію, паливні картки, транспортні засоби, мобільні телефони, сім-карти та інші речові докази.

Фото зі сторінки Сергія Зюбаненка у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео