Віра Олександрович

Онкопацієнти з Тернопільщини зможуть отримати допомогу навіть під час війни

Людям порадили телефонувати у Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер – 098-404-42-97.

Про це у Пресслужбі МОЗ України повідомили сьогодні, 4 березня. Нагадаємо, медики також нещодавно пояснили процедуру отримання препаратів за програмою «Доступні ліки».

У повідомленні, зокрема, йдеться: «…Воєнний стан внаслідок нападу РФ ускладнив доступ пацієнтів до необхідних медичних послуг і лікарських засобів. Тож МОЗ інформує стосовно надання медичних послуг пацієнтам із онкологічними захворюваннями. Адже заклади охорони здоров’я, що уклали договори з Національною службою здоров'я України про медичне обслуговування за напрямом онкологія, продовжують надавати послуги…».

- Так, на Тернопільщині це роблять у Тернопільському обласному клінічному онкологічному диспансері, пояснили медики. - Контактний номер телефона - +380 98 404 42 97. Інформацію про режим роботи закладу і перелік послуг, які він надає, можна отримати телефоном у контактної особи закладу охорони здоров’я або у контакт-центрі Національної служби здоров’я (НСЗУ) за номером 16-77.

Довідка. Перелік лікарень та номерів для телефонного зв'язку за посиланням. Оперативну інформацію про роботу закладів охорони здоров’я та надання медичних послуг, яких потребують пацієнти з онкозахворюваннями, можна відстежувати на телеграм-каналах – ТУТ і ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео