Віра Олександрович

Планові операції на Тернопільщині скасували і підготували ліжка для ймовірних поранених (відео)

Усі лікувальні заклади на Тернопільщині наразі працюють у штатному режимі. Екстрена медична допомога отримує виклики і продовжує допомагати громадянам.

Втім, певні зміни у роботі медиків все-таки вчора, 24 лютого, сталися. Про це повідомила директорка обласного департаменту охорони здоров'я Ольга Ярмоленко.

- Для того, щоб зменшити навантаження на медиків, у лікувальних закладах області  обмежили планову госпіталізацію, - наголошує вона. – Проте ургентна медична допомога надається пацієнтам і надалі.

Також, як розповіла директорка департаменту, усі лікувальні заклади краю повністю забезпечені необхідними медикаментами, киснем і окремими джерелами живлення.

- Звертаюсь до жителів області, особливо - водіїв, у випадку заправки автомобілів екстреної медичної допомоги - пропускайте їх позачергово, - додає Ольга Ярмоленко. – Також реагуйте на сигнали «швидких», давайте їм дорогу.  

До слова, у наших лікарнях вже розгорнули додаткові ліжка, якщо почнуть доправляти поранених військовослужбовців. Паралельно працюють над забезпеченням охорони закладів охорони здоров'я. Відтак, у лікарні нині можна потрапити лише за умови пред’явлення особистих документів.

Фото і відео – з трансляції на сторінці Тернопільська обласна державна адміністрація 

Вибір читачів за тиждень

Відео