Ростислав Фук

Радіодиктант-2023 читатиме зірка фільму «Довбуш»

Гнатковський зазначив, що вже отримав текст

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності  відбудеться 27 жовтня. Текст читатиме український актор, зірка фільму «Довбуш» Олексій Гнатковський, пише 24 канал.

Гнатковський зазначив, що вже отримав текст. При цьому розповів про свої емоції та дав поради майбутнім учасникам Всеукраїнського флешмобу.

Прочитати всій Україні радіодиктант – це круто. Але величезна відповідальність. Те, що буду мати змогу звертатися до українців, це буде підтвердження моїх життєвих тез. Українська мова – визначальна. Українське – визначальне. Ми зараз єднаємося навколо свого, – акцентував зірка фільму «Довбуш».

Олексій Гнатковський дав поради українцям:

Якщо ви написали його (текст, – ред.) без помилок, це означає, що я дуже гарно його прочитав. Якщо ви неправильно його написали, щось незрозуміло було, це означає, що ви просто неуважно слухали,– заявив актор.

При цьому додав, що важливо під час прочитання тексту донести до слухачів знаки пунктуації. Тож актор матиме відповідних консультантів.

Я розумію відповідальність, але насправді важливіше те, що написання Диктанту національної єдності – це те, що нас об’єднує, – вважає зірка «Довбуша».

При цьому він наголосив, що кожен українець в тилу щодня має робити щось для спільної Перемоги, як це роблять хлопці і дівчата на передовій. Зокрема, варто єднатися навколо важливих тем, шукати те, що нас, українців, об’єднує, а не навпаки.

Гнатковський також зізнався, що теж колись долучався до написання Радіодиктанту. Результат був різний.

Що варто знати про Радіодиктант – 2023

Текст Радіодиктанту – 2023 матиме назву «Дороги України». Він відбудеться 27 жовтня з 11:00 до 12:00 години. Авторкою тексту є українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко.

Його можна слухати і дивитися на:

Де слухати радіодиктант:

на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура;

  • наживо транслюватиметься в ефірі телеканалу Суспільне Культура;
  • ютуб-каналі Українського Радіо;
  • фейсбук-сторінках Суспільного.

Читайте також: Тернопільські артилеристи писали радіодиктант на передовій

Текст Радіодиктанту оприлюднять 30 жовтня об 11:00 на сайті Українського радіо та Суспільне Культура.

Нагадаємо, авторкою тексту минулорічного радіодиктанту була українська письменниця та режисера Ірина Цілик, а читатала його народна артистка, Ада Роговцева.

Читайте також: 10 місць з фільму «Довбуш», які варто відвідати

У Карпатах стають популярними маршрути слідами Довбуша після виходу фільму

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео