Віра Олександрович

Параду випускників у Тернополі – бути, але із дотриманням карантинних вимог

Штаб

Рішення про умови проведення свята «Випускник-2021» прийняли на засіданні Тернопільського міського оперативного штабу із ліквідації надзвичайної ситуації.

Традиційно під час зібрання вислухали місцевих медиків і врахували їхні прогнози щодо рівня захворюваності на COVID-19. Врешті учасники засідання, серед яких були представники всіх сфер життя міста, оформили рішення про урочистості із дотриманням протиепідемічних норм, але у звичному для тернополян форматі. Про це розповів міський голова Сергій Надал.

- Упродовж останнього періоду ситуація із захворюваністю на коронавірус у Тернополі значно покращилася, кількість нових випадків інфікування суттєво зменшилася, - каже він. - І я радий повідомити, що за попередню добу у Тернопільській МТГ не зафіксували жодного нового випадку COVID-19, сьогодні – лише 1. Тож після отримання згоди лікарів ми прийняли рішення провести у п’ятницю, 2 липня, загальноміське свято «Випускник- 2021.

Зауважу, захід проведуть із дотриманням усіх санітарно-епідеміологічних вимог. Цього будуть дотримуватися, незважаючи на те, що Тернопіль зараз перебуває у «зеленій» карантинній зоні. Відтак, чимало вимог просто скасували, а деякі – вже не є такими обов’язковими, як раніше.

- Отже, урочиста хода випускників загальноосвітніх навчальних закладів звично пройде центральними вулицями міста, - додає мер. – А після того на Тернопільському міському стадіоні ім. Романа Шухевича відбудеться урочиста частина. Шикування колон біля церкви Чесного Хреста розпочнеться о 14:30. На стадіоні випускники мають бути вже о 16.00.

Сергій Надал пояснив, що попередньо у місті провели опитування серед представників адміністрацій шкіл і батьківських комітетів. Усі вони висловили бажання провести традиційне святкування – із Парадом випускників і низкою інших заходів.

- Усі педагогічні колективи в місті повідомлені про необхідність дотримання встановлених протиепідемічних заходів під час свята «Випускник-2021», - наголошує мер. – Так, під час урочистої ходи центральними вулицями міста між школами буде дотримано необхідну дистанцію, а для розсадки учнів і педагогів на міському стадіоні визначать спеціальні місця, щоб була соціальна дистанція. До речі, у кожній школі визначили відповідального за дотримання правил.

Додамо, під час свята «Випускник-2021» відбудеться нагородження 11-класників, які виграли конкурс на кращий вишиваний костюм.

Фото зі сторінки Сергій Надал у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео