Парк у Чорткові реконструюють студенти та викладачі Бережанського агротехнічного інституту (фотофакт)

news-vNaDqxmv4H

У Чорткові готуються до капітальної реконструкції парку імені І. Франка.

Про це повідомляє прес-служба Чортківської міської ради.

Делегація з 9 викладачів та студентів на чолі із завідувачем кафедри лісового і садово-паркового господарства ВП Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанського агротехнічного інституту» Василем Козюком та ландшафтний дизайнер Ігор Шевчук до кінця тижня будуть проводити роботи, необхідні для створення проекту плану реконструкції парку імені І. Франка. Наразі проводиться фотообстеження території парку, ознайомлення з існуючим станом насаджень та малих архітектурних форм, здійснюються інвентаризаційні роботи з оцінкою стану насаджень.

Завідувач кафедри лісового і садово-паркового господарства ВП Національного університету біоресурсів і природокористування України «Бережанського агротехнічного інституту» Василь Козюк зазначив:

«Інвентаризація дерев вкрай необхідна для оцінки їхнього санітарного стану. Це дозволить намітити потенційно небезпечні дерева, які під впливом певних чинників можуть впасти, а тому підлягають видаленню. Відповідно, буде визначено дерева, видалення котрих буде проводитися у першу чергу (найближчим часом) і у другу чергу ( в короткій перспективі — 3-5 років). Це дозволить спланувати висаджування інших видів дерев, які мають високі декоративні якості.»

Паралельно до цих робіт директор ПП “ГЕО-ЮНІКС” Віталій Кресінський провів дистанційну геодезичну аерозйомку стану кожного дерева, що необхідно для виготовлення фотоплану як основи для подальшого розпланування території і виготовлення картографічних матеріалів.

Вибір читачів за тиждень

Відео